Ćatić: BiH je mala država, moramo se držati zajedno

Ćatić: BiH je mala država, moramo se držati zajedno

Ćatić je u subotu u König-Pilsener Areni u Oberhausenu  pred 12 oko hiljada gledatelja nakon odluke sudija savladao Fedora Chudinova i osvetio mu se za poraz u maju prošle godine, a ovom pobjedom popularni Felix Sturm je pokazao srce šampiona i sasvim zasluženo vratio titulu u svoje ruke.

Vidno umoran, ali i sretan zbog pobjede pristao je govoriti za SportSport.ba. “Iskreno. očekivao sam da ću pobijediti Fedora Chudinova. Imao sam dosta boljih i jačih rundi i to mi je davalo nadu da ću slaviti na kraju. Chudinov je imao poteza koji mi se nisu svidjeli, prljav je dosta”, kazao je Adnan Ćatić na samom početku razgovora za SportSport.ba i potom nastavio: “Fedor je i sam bio svjestan da nije bio na pravom nivou.

Poslije se pričalo da nisam zaslužio pobjedu, a ja smatram da je to normalno kada izgubiš i dosad sam takve stvari slušao 1000 puta. Revanš? Nije problem. Mogu ga opet pobijediti i biti bolji nego u subotu, ali trenutno razmišljam najviše o odmoru”, ističe raspoloženi Ćatić.  Ćatić je najavio i povlačenje iz boksa, ali ostala je jedna želja – boksati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.  “Ne znam još uvijek je li meč protiv Chudinova bio moj posljednji u karijeri. Rekao sam već da bih volio da se napravi i jedan meč u Sarajevu.

U roku od šest sedmica trebalo bi biti poznato više informacija o tome, a ja prethodno moram održati nekoliko sastanaka i vidjeti koja bi televizija prenosila to sve. Dosad je to radio FACE. Ima dosta stvari da se napravi po tom pitanju i nisam previše opterećen. Sada se prvo želim odmoriti dobro, otputovati na more…” Podršku Ćatiću nakon pbojede nad Chudinovom pružili su brojni istaknuti bh. sportisti poput Edina Džeke, Mirze Teletovića… “Stvarno mi puno znači podrška koju imam. Čuo sam se kasnije sa Pjanićem, Džekom, Kolašincem, Spahićem… Svi su mi slali poruke, Bičakčić je uživo gledao meč i stvarno cijenim mnogo to što su uz mene. Oni su velike zvijezde. Mi smo mala država i moramo se svi držati zajedno”.

Svjestan je da bi bez velike podrške teško postao ono što je danas.  “Uvjeren sam da bez podrške navijača ne bi ovaj uspjeh moj bio moguć. To sam rekao i u subotu nakon pobjede. Ja stvarno ne znam ima li kod mene u Njemačkoj neko ovakve navijače. Presretan sam i svima se zahvaljujem.” Na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo se i na Fudbalski klub Blagaj koji finansira iz jednog razloga. “Planiram napraviti balon za treniranje, mali kafić, restoran…

Cilj je da momci koji su tu u klubu mogu trenirati i zimi, da ne lutaju po ulici i želim da imaju dobru perspektivu. Do ljeta bi trebali biti završeni zacrtani projekti. Igrači nemaju rezultatski pritisak, najbitnije je da dobiju šansu, da se dokažu i pokušaju napraviti nešto više u svijetu fudbala. Pitanje vremena je kada će doći nove zvijezde iz Bosne i Hercegovine”, istakao je Adnan Ćatić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.