Pomozimo velikog humanistu Sejada iz Donje Ljubije

Pomozimo velikog humanistu Sejada iz Donje Ljubije

Da život nudi brojna iskušenja i preokrete, u kojima veliki ljudi postaju još veći stavljajući sve nas na ispit zrelosti i odgovornosti, uvjerili smo se našom posjetom Sejadu Hasanagiću u Donjoj Ljubiji.

Sead je povučen i miran, pobožan, zanimljiv i u isto vrijeme prijatan i vedar čovjek, otac petero djece i to četiri sina i jedne nedavno udane kćeri. Iako pritisnut teškom bolešću razgovor sa njim unio je dašak svježine u naše živote.
Bio je pripadnik Armije BiH i među prvim povratnicima u svoju Donju Ljubiju kod Prijedora. Živi bez ikakvih primanja osim 125KM dječijeg doplatka od kojih troši 60KM za mjesečne karte za prevoz djece do škole.
Aktivno je bio uključen u rad mjesne zajednice na obnovi kuća i pomaganju drugih. Oko 12 godina je bio mutavelija u džamiji i što kažu, letio i pomagao kome god je trebalo ne pitajući za račun ili riječi  hvale. Dobrovoljno je darivao krv dok je bio zdrav više od 45 puta.
Danas Sejad treba našu pomoć.
Srčani je bolesnik od 2010. god. od kada je imao dva srčana infarkta a ugrađena su mu i 3 stenta. U zadnje vrijeme stanje se pogoršalo i teško diše tako da mora koristiti dadatni kisik skoro 24 sata dnevno.
Sejadu je potreban novac za hitnu operaciju i ugradnju CRTD aparata, koji ima funkciju da potpomaže rad srca. Kontrolni pregled obavio je u Tuzli, ali su oni odgovorili da ne rade tu vrstu operacija. Tako da opcija koja se trenuto nudi jeste operacija u Beogradu, jer je Sejad osiguranik Zdravstvenog zavoda RS-a, sa kojim Beograd ima ugovor o saradnji. U zadnje vrijeme Sejadu se pojavila i voda u tijelu što dodatno pogoršava situaciju i pojačava gušenje. U razgovoru nam kaže kako nekada preko sobe ne može preći,  i da mu poslije toga treba kisik i odmor.
Teško mu je, kaže, to što više ne može otići u džamiju ni na džumu petkom. U džamiju u koju gleda sa svoga prozora i u kojoj je tako dugo bio pokretač plemenitih poslova i humanih akcija.

Ovom prlikom pozivamo sve nas da se uključimo i damo podršku našem Sejadu i njegovom bržem oporavku. Svjesni smo da je situacija teška, da treba mnogo novca, ali isto tako znamo da su planine od malih kamenčića sazdane.
Prve procjene govore da će za ovu operaciju biti potrebno između 25 i 30 hiljada KM, što je veliki novac. Udruženje Dirhem poziva naše plemenite donatore i iz inostranstva da se shodno svojim mogućnostima uključe u ovu akciju. Mi ćemo poslati molbu i nekim plemenitim donatorima ponaosob, kako bismo ih zamolili za podršku.
Uključimo se svi! Od mnoštva naših uplata zavisit će količina sakupljenog novca za operaciju, a onda je sve u Božijim rukama. On je Gospodar svega pa i ljudskih srca.

Pomozimo Sejadu, jer on i njegova četiri dječaka to zaslužuju!
Udruženje ˝Dirhem˝ će ovu akciju držati otvorenom do 20. marta 2016. god. do kada ćemo primati uplate za ovu akciju. Kod uplate navesti naznaku ˝za liječenje Sejada Hasanagića˝, a iste možete izvršiti na neke od naših žiro računa ili putem paypal-a.
  Uplate iz inostranstva:
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most
Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
  Uplate iz BiH:
Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038
79260, Sanski Most
 Paypal:
hodirhem@gmail.com

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.