Vodostaj Une i dalje raste, Sana miruje

Vodostaj Une i dalje raste, Sana miruje

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici i dalje raste, a voda prijeti da poplavi pomoćne objekte u nekoliko domaćinstava u ulici Ranka Šipke, rekao je jutros portparol opštine Aleksandar Pašić.

 “Trend rasta je nešto smanjen i vodostaj je u posljednja 24 časa porastao za 56 centimetara, tako da je u 8.00 časova dostigao nivo od 407 centimetara. Pratimo situaciju i pripremamo se za eventualnu evakuaciju stoke iz ugroženih domaćinstava”, rekao je Pašić.

Prema njegovim riječima, iz svog korita se izlila i rijeka Strigova, ali nema evidentiranih oštećenja na lokalnoj putnoj mreži i saobraćaj se na svim putevima odvija bez poteškoća.

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo juče je zbog neposredne prijetnje i rizika od poplava donio odluku o proglašenju stanja pripravnosti.

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru jutros iznosi 405 centimetara ili 15 centimetara ispod kritične tačke i u blagom je opadanju, rekao je Srni Draško Đenadija iz Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora.

“Od juče u 15.00 časova do jutros vodostaj je opao za 10 centimetara. Očekujemo i dalji pad u toku dana s obzirom na to da nema padavina”, rekao je Đenadija.

On je naveo da na području Prijedora nema poplavljenih objekata i da su svi putevi prohodni.

“Rijeka Sana se izlila iz korita i vode ima po njivama, ali nema ugroženih objekata”, dodao je Đenadija.

Prema njegovim riječima, vodotoci manjih rijeka i potoka na području Prijedora povukli su se u korita.

Kota redovne odbrane od poplava u Prijedoru iznosi 420, a vanredne 460 centimetara.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.