Dobitnik prestižne nagrade “Zlatna kamera” u Hamburgu – EDIN HASANOVIĆ: Želim snimiti film u Bosni!

Dobitnik prestižne nagrade “Zlatna kamera” u Hamburgu – EDIN HASANOVIĆ: Želim snimiti film u Bosni!

Glamurozna 51. dodjela nagrada “Zlatna kamera” održana je preksinoć u Hamburgu, a iznenađenje večeri bio je 23-godišnji Edin Hasanović, koji je proglašen najboljim mladim glumcem.

Publika ga je upoznala nakon uloge u nagrađivanoj njemačkoj drami “Schuld sind immer die Anderen” 2012. godine, nakon čega su mu se otvorila vrata u svijet filma.

Hasanović je prilikom preuzimanja nagrade preksinoć u Hamburgu zahvalio žiriju, a potom i svojoj majci Hidi, uputivši joj riječi: “Mama, evo ga, volim te najviše na svijetu”.

Noć emocija

– Još ne vjerujem šta se dogodilo, to je toliko ogromno i značajno za mene. Na zabavi nakon dodjele svi su imali samo riječi hvale. Rekli su da sam zvijezda večeri. Bila je to noć puna pozitivne energije, emocija i ljubavi. Razgovarao sam i s Džerardom Batlerom (Gerard Butler) – izjavio je jučer za “Dnevni avaz” Edin Hasanović.

Mladom glumcu, rođenom 1992. godine u Zvorniku, ovo je peta nagrada u kratkoj karijeri, ali i najznačajnija do sada.

– Jednostavno, gorim za ovaj posao. Prvu nagradu osvojio sam na Festivalu filma u Brazilu, kojem je prisustvovao i naš oskarovac Danis Tanović. Tada sam dobio nagradu za ulogu u ostvarenju “Krivi su uvijek drugi” i to je sve promijenilo. Nadam se da će moj uspjeh zapaziti neko od bh. reditelja te me angažirati u domaćem ostvarenju. Oduvijek sam želio snimiti film na bosanskom jeziku i iskreno se nadam da će mi ovo priznanje otvoriti vrata bh. kinematografije – ističe Hasanović.

Pažnja agenata

Ovaj trenutak bio je poseban i za Edinovu majku, koja i jučer dok smo s njom razgovarali nije mogla suzdržati suze zbog velikog uspjeha sina.

– Edin od 12. godine glumi i svaki uspjeh podijeli sa mnom. Od rođenja je posebno dijete i oduvijek je pokazivao talent za umjetnost. Često su mi agenti za mlade glumačke nade govorili da ovakav talent ima jedno od hiljadu djece – govori za naš list Hida Hasanović

avaz.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.