Dodik “odustao” i od referenduma!

Dodik “odustao” i od referenduma!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas da će referendum u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH „biti na čekanju“, sve dok o njemu ne bude konsenzusa svih stranaka u Republici Srpskoj.

 Navodi da ga „raduje što opozicija u Republici Srpskoj podržava da se taj referendum održi, ali to nije dovoljno, već će morati da podrže i skupštinsku odluku o datumu tog referenduma“.

– Sve ovo vrijeme smo u ‘potrazi’ za konsenzusom u Srpskoj o tome i raduje me što opozciija sada insistira o objavljivanju skupštinske odluke o tom referendumu u „Službenom glasniku Republike Srpske“. Moraću da izvršim dodatno anketiranje i da vidim da li je to iskrena podrška.

To podrazumijeva da bi se morali ponovo vratiti u Narodnu skupštinu Republike Srpske i usvojiti odluku o datumu održavanja referenduma. Bez konsenzusa nije ga moguće održati – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ističe da je za taj referendum potreban konsenzus, a ako to ne podržava opozicija, referendum će imati „status čekanja“.

Ustvrdio je da bi se, bez pristanka opozicije na taj referendum, moglo desiti da se u nekim opštinama u Srpskoj, u kojima je vlast Savez za promjene, bojkotuje formiranje lokalnih komisija za provođenje izjašnjavanja građana.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.