Tužilaštvo BiH pozvalo Bakira Izetbegovića na saslušanje

Tužilaštvo BiH pozvalo Bakira Izetbegovića na saslušanje

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pozvan je na saslušanje u Tužilaštvo BiH u vezi sa imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Nermana Hadžijahić je imenovana za ambasadoricu BiH kao kadar SBB-a a Tužilaštvo BiH sumnjiči lidera SBB-a Fahrudina Radončića zbog počinjenog krivičnog djela vezanog za ovo imenovanje.

U presretnutim razgovorima između Bakira Dautbašića i Fahrudina Radončića govorilo se o imenovanju Nermane Hadžijahić u znak zahvalnosti njenom suprugu Zijadu, uposleniku Ambasade SAD u Sarajevu, a koji je trebao utjecati da se obustavi istraga protiv Bakira Dautbašića i drugih.

SBB je saopćio da su i oni sami bili iznenađeni kojom brzinom je Izetbegović imenovao Hadžijahić na mjesto ambasadorice. Također, na ročištu o određivanju pritvora Radončić je rekao da prilikom imenovanja Izetbegović nije ispoštovao standardne procedure.

Izetbegović će najvjerovatnije biti saslušan kao svjedok. Nermana Hadžijahić imenovana je za ambasadoricu na prijedlog Izetbegovića na sjednici Predsjedništva BiH održanoj 12. januara.

Srna i drugi mediji danas su objavili da će Izetbegović u SIPA-i biti saslušan sutra, što su iz SIPA-e demantirali.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.