Mektić SBB-ovim zastupnicima: Džaba me optužujete, krenulo je i hapšenja će biti

Mektić SBB-ovim zastupnicima: Džaba me optužujete, krenulo je i hapšenja će biti

Poslanici SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut i Mirsad Đonlagić uputili su otvoreno pitanje ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću tražeći da im objasni uplitanje u operativni rad policije i najave “spektakularnih hapšenja”, što je Mektić odlučno negirao.

Najviše poslaničkih pitanja u Predstavničkom domu PSBiH upućeno je državnom ministru sigurnosti Draganu Mektiću. Poslanici SBB-a Damir Arnaut i Mirsad Đonlagić tražili su od Mektića objašnjenje prethodnih medijskih izjava i najava “spektakularnih hapšenja” i uplitanja u operativne poslove policije.

Sve optužbe Mektić je negirao kazavši kako nijednu odredbu zakona nije prekršio te kako samo radi ono što su bila predizborna obećanja njegove stranke, a to je odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

“Ne vidim u čemu je problem, ja nikada nisam spomenuo ko će biti uhapšen, samo sam spominjao afere koje su općenito poznate. S druge strane, ja nemam operativnih ovlasti i nikada se nisam umiješao u operativne poslove bilo koje policijske agencije. Džaba me optužujete, krenulo je i hapšenja će i dalje biti”, kazao je Mektić.

Arnaut je kazao kako je sama najava hapšenja uplitanje u operativne poslove policije, što je postupanje mimo ovlasti. Na to je Mektić odgovorio kako to da se Fahrudinu Radončiću nije prigovaralo da se miješa u operativne poslove policije kada je zabranio policiji da zaustavi demonstrante koji su u januaru 2014. godine devastirali zgradu Predsjedništva BiH.

“Ukoliko se dokaže da ja svojim radom štetim BiH, da štetim integracijama BiH, ja ću snositi posljedice, ali ja vas uvjeravam da je moje ministarstvo u 2015. godini ostvarilo najveći napredak i nadam se da će se to naći u sljedećem izvještaju institucija Evropske unije”, zaključio je Mektić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.