NOVI INCIDENT U NJEMAČKOJ Pojedini strani mediji optužuju migrante

NOVI INCIDENT U NJEMAČKOJ Pojedini strani mediji optužuju migrante

Na internetu se pojavio snimak incidenta u minhenskom metrou u kojem su, navodno, učestvovali migranti sa Bliskog istoka.

Britanski Daily Mail objavio je snimak na kojem se vidi nekoliko muškaraca kako napadaju putnike. Snimatelj videa Tom Roth napisao je na Facebooku da je incident počeo kada je jedna žena ljutito reagovala nakon što je muškarac stavio ruku na nju. On se naljutio i udario u staklo, a ostali putnici su tražili da to više ne radi.

Poslije toga jedan od agresivnih putnika počeo je podrugljivo tapšati po glavi jednog od penzionera, zbog čega je uslijedila svađa.

Roth je napisao da su napadači i maltretirali jednu mladu ženu, pitavši je zašto neće sa njima da razgovara na njemačkom jeziku. Navodno, putnici su pozvali policiju koja je ušla na sljedećoj stanici, ali su kazali da su nemoćni.

Inače, pojedini strani mediji zaključili su da se radi o imigrantima istočnoevropskog i arapskog porijekla, no mnogim čitateljima nije jasno kako onda muškarci tečno govore njemački, ako su se tek nedavno doselili u tu zemlju.

<p>{youtube}NgXk1yAc6zM{/youtube}</p>

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.