Najveći narkobos svih vremena imao običaj po kući sakrivati velike količine novca.  Kupio bivšu vilu Pabla Escobara i u njoj pronašao sef težak 600 kilograma

Najveći narkobos svih vremena imao običaj po kući sakrivati velike količine novca. Kupio bivšu vilu Pabla Escobara i u njoj pronašao sef težak 600 kilograma

Radnici koji su rušili nekadašnju vilu Pabla Escobara na Floridi, pronašli su 600 kilograma težak sef koji još uvijek nisu otvorili, piše BBC.

Novi vlasnici vile, Christian de Berdouare i njegova žena Jennifer Valoppi angažirali su profesionalne tragače za blagom, kako bi prošli kroz ruševine – naime, Ecsobar je bio poznat po tome da je na svojim imanjima često skrivao ogromne količine novca koji naprosto nije mogao oprati kroz neke od legalnih poslova jer ga je bilo previše. Osim keša, po svojim je kolumbijskim kućama znao skrivati i velike količine dragog kamenja.

Početkom 90-ih Forbes je pokojnog kolumbijskog narkobosa procijenio na 30 milijardi dolara, a on sam je svojevremeno ponudio kolumbijskim vlastima da će otplatiti vanjski dug države ako ga puste na miru.

Kad se sve to uzme u obzir, potez novih vlasnika vile koji su krenuli u potragu za blagom nije bez logike, što se je pronalazak sefa i dokazao. Radnici su metalnu grdosiju pronašli u jednom od temelja kuće, a oduševljeni Christian je izjavio da je ovo za njega “kao da je pronašao sveti gral”. Sef će uskoro otvoriti na lokaciji daleko od očiju znatiželjnika, kada će konačno saznati je li se investicija isplatila.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.