Detalji zločina koji je šokirao BiH i regiju: Baka ubila dvije bebe, a majka jednu

Detalji zločina koji je šokirao BiH i regiju: Baka ubila dvije bebe, a majka jednu

Horor u Doboju. Slučaj je šokirao javnost u BiH i šire.

Policija u Doboju uhapsila je ženu s područja tog grada zbog sumnje da počinila teško ubistvo, dok su još trojica muškaraca lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj. Za teško ubistvo dvoje novorođenih unučadi, koje je njena mentalno zaostala kćerka rodila s dvojicom različitih muškaraca, tereti se V.B. s područja grada Doboja.

Kako banjalučki mediji nezvanično saznaju uhapšeni su Vojkana Bogojević, baka, Žarko Cvijetić, Vid Janković i Rade Bogojević.

Uhapšeni su i V.J. i Ž.C., s područja općine Modriča i R.B. s područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „obljuba nad nemoćnom osobom”.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je u decembru 2010. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., s njom stupio u polni odnos nakon čega je nastupila njena trudnoća.

Iz policije preciziraju da i za prijavljenog Ž.C. postoji osnov sumnje da je u oktobru 2012. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., s njom stupio u polni odnos nakon čega je nastupila trudnoća oštećene.

Također, za prijavljenog R.B. postoji osnov sumnje da je u julu 2014. godine, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost oštećene S.B., s njom stupio u polni odnos nakon čega je nastupila trudnoća oštećene.

Za prijavljenu V.B. postoji osnov sumnje da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla kćerki pri porođaju, izvršila ubistvo živorođenog djeteta čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće.

Također, za prijavljenu V.B. postoji osnov sumnje da je u julu 2013. godine nakon što je u štali pomagla kćerki pri porođaju, izvršila ubistvo živorođenog djeteta čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće.

Tokom istražnih mjera i radnji, koje su sprovedene u koordinaciji s Okružnim tužilaštvom Doboj, utvrđeno je da je punoljetna S.B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila.

Protiv S.B. je danas Okružnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo djeteta pri porođaju“.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Doboj, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja locirali su prostor na kojem se najvjerovatnije nalaze tijela stradale novorođenčadi te provode neophodne mjere i radnje na realizaciji naredbe o ekshumaciji izdate od Okružnog suda Doboj u cilju pronalaska tijela novorođenčadi koja su lišena života navedenim krivičnim djelima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade V.B., V.J., Ž.C. i R.B. su danas zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Djevojka koje je radila troje djece smještena je u ustanovu za mentalno zaostale osobe.

O ovom slučaju izvijestilu su domaći, ali i regionalni mediji.

Izvor:Fena, Agencije

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.