DODIKOVO NAJVEĆE ORUŽJE- Kako mediji u RS kreiraju javno mnijenje: RS trajnija od Kraljevine Jugoslavije

DODIKOVO NAJVEĆE ORUŽJE- Kako mediji u RS kreiraju javno mnijenje: RS trajnija od Kraljevine Jugoslavije

Mediji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika jedno su od njegovih najjačih oružja, slažu se mnogi analitičari. Zahvaljujući njima Dodik se sve ovo vrijeme uspjeva održati na vlasti, uprkos katastrofalnoj politici koju vodi njegov SNSD, piše novinska agencija Patria.

U nedostatku odgovora na tešku ekonomsku situaciju u RS, kao i dug koji je prešao pet i pol milijardi KM, vlast u RS javnost bombarduje posve nevažnim člancima. Najveći broj medija, uključujći i javni servis RTRS, objavljuju samo pozitivne vijesti, dok one katastrofalne prešute, ili daju iskrivljene informacije.

– Dodik je majstor manipulacije. On kontroliše i vremensku prognozu na TV-u. Spikerica na javnom televizijskom servisu skoro da ne smije najaviti kišu, vrijeme u RS uvijek mora biti vedro i toplo. Nije mi jasno kako Dodik uspjeva izmanipulirati toliki narod – rekao je nedavno član jedne opozicione partije u RS.

Dnevni list PressRS plasirao je u ponedjeljak informaciju da je Republika Srpska trajnija od Kraljevine Jugoslavije.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Republika Srpska traje duže od Kraljevine Jugoslavije i da ima prostora za bavljenje Republikom Srpskom kao historijskom činjenicom, piše ovaj list.

U drugom dijelu teksta list citira i bivšeg predsjednika Narodne skupštine RS Dragana Kalinića. Kalinić u političe vrijednosti RS ubraja to što se Dodik i on nikada nisu potukali iako su često imali različita mišljenja. To treba da bude najveće ogledalo srpskog jedinstva, piše Patria.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.