Kozarac.ba

Topla ljudska gesta imama sarajevske džamije

Imam sarajevske džamije na Staroj Breci, Muhamed Velić putem svoje zvanične Facebook grupe, pozvao je sve ljude, kojima je hladno u zimskim mjesecima da se ugriju u toj islamskoj bogomolji.

 “Dragi prijatelji, budući je ovih dana izrazito hladno, a imajući u vidu da u ovim hladnim danima, zahvaljujući velikodušnosti nekih dobrih ljudi, grijanje u našoj džamiji nikako ne gasimo, s tim u vezi javno obavljujem da ćemo danas i u narednim danima džamiju na Staroj Breci držati otključanom i otvorenom, po danu.

Ljudi koji imaju problem s grijanjem mogu doći u džamiju i tu se ugrijati – u tišini i toplom prostoru odmoriti, studenti mogu doći i spremati svoje ispite, i mnogi drugi kojima ovih dana treba i fali zagrijanog i mirnog prostora.

Ovaj poziv je upućen svima, u ime Allaha, i onima koji klanjaju i onima koji ne klanjaju, i onima koji su muslimani i onima koji nisu muslimani.

Svi su dobro došli u našu toplu džamiju.

Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama!

Selam i svako dobro!”, stoji i poruci.

Velić je istakao da se poziv odnosi na sve ljude, bez obzira na vjersku pripadnost, ali dobrodošli su i studenti koji tu mogu spremati ispite u zimskim mjesecima.

“Svi su dobro došli u našu toplu džamiju. Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama! Selam i svako dobro!“

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.