Topla ljudska gesta imama sarajevske džamije

Topla ljudska gesta imama sarajevske džamije

Imam sarajevske džamije na Staroj Breci, Muhamed Velić putem svoje zvanične Facebook grupe, pozvao je sve ljude, kojima je hladno u zimskim mjesecima da se ugriju u toj islamskoj bogomolji.

 “Dragi prijatelji, budući je ovih dana izrazito hladno, a imajući u vidu da u ovim hladnim danima, zahvaljujući velikodušnosti nekih dobrih ljudi, grijanje u našoj džamiji nikako ne gasimo, s tim u vezi javno obavljujem da ćemo danas i u narednim danima džamiju na Staroj Breci držati otključanom i otvorenom, po danu.

Ljudi koji imaju problem s grijanjem mogu doći u džamiju i tu se ugrijati – u tišini i toplom prostoru odmoriti, studenti mogu doći i spremati svoje ispite, i mnogi drugi kojima ovih dana treba i fali zagrijanog i mirnog prostora.

Ovaj poziv je upućen svima, u ime Allaha, i onima koji klanjaju i onima koji ne klanjaju, i onima koji su muslimani i onima koji nisu muslimani.

Svi su dobro došli u našu toplu džamiju.

Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama!

Selam i svako dobro!”, stoji i poruci.

Velić je istakao da se poziv odnosi na sve ljude, bez obzira na vjersku pripadnost, ali dobrodošli su i studenti koji tu mogu spremati ispite u zimskim mjesecima.

“Svi su dobro došli u našu toplu džamiju. Milostivi Allah da bude zadovoljan s nama! Selam i svako dobro!“

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.