Osumnjičeno lice protivpravno prisvojilo novac koji mu je povjeren u radu

Osumnjičeno lice protivpravno prisvojilo novac koji mu je povjeren u radu

Policijskoj stanici Kozarac, 22.12.2015. godine prijavljeno je da je u toku požar u sportskoj kladionici u Ulici Maršala Tita, u Kozarcu.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mesta te potvrdili navode prijave. Do dolaska policijskih službenika požar je lokalizovan od strane Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kozarac.

Na licu mjesta izvršen uviđaj kojom prilikom je utvrđeno da je do požara došlo usljed kratkog spoja na utičnici produžnog kabla koji se nalazio pored kućišta kompjutera u sklopu prodajnog pulta.

U toku vršenja istražne radnje uviđaj, radnica navedene kladionice je policijskim službenicima prijavila da je u toku požara sa pulta kladionice otuđen novac u iznosu od oko 7.000,00 KM.

Radeći na rasvjetljavanju navedene prijave policijski službenici su utvrdili da je radnica inicijala A.B. (1989) iz Prijedora, protivpravno prisvojila novac u iznosu od oko 7.000,00 KM, a koji joj je bio povjeren na radu u navedenom pravnom licu.

Na ovaj način osumnjičena je privatnom preduzeće nanijela materijalnu štetu u iznosu od oko 7.000,00 KM , dok je za sebe pribavila materijalnu imovinsku korist u istom iznosu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Pronevjera“ protiv navedenog lica.

Autor: MUP RS

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.