Najsavjetovaniji političar u BiH: Milorada Dodika savjetuje 17 osoba

Najsavjetovaniji političar u BiH: Milorada Dodika savjetuje 17 osoba

Za razliku od tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje sve zajedno savjetuje 11 osoba, predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika savjetuje čak 17 osoba.

Tako su u Dodikovom kabinetu uposleni Danijel Dragičević kao šef Kabineta, Nenad Kecmanović, savjetnik za politička pitanja, Gordan Milošević, savjetnik za međunarodne odnose i Dijana Gajić, savjetnica za socijalna pitanja.

Kod predsjednika RS-a uposlen je kao savjetnik i Dalibor Račić, za kojeg nije navedeno iz koje tačno oblasti savjetuje Dodika. Isti slučaj je i sa savjetnicima Prokopiosom Mancuranisom i Rajkom Tomašem.

Dodika savjetuju i Bojana Vasiljević, savjetnica za javne finansije, Cvijeta Tanasić, savjetnica za Distrikt Brčko i Aleksandar Vranješ, savjetnik za politička pitanja.

Na budžetu se nalaze i Marinko Umićević, savjetnik za pitanja iz oblasti privrede, Pantelija Ćurguz, savjetnik za za obavještajno-sigurnosne poslove, Stefan Mitrović, savjetnik za poreske i inspekcijske poslove i Miladin Dragičević, savjetnik za obnovu, rekonstrukciju i održivi povratak raseljenih i izbjeglih osoba i odnose sa nevladinim sektorom i vjerskim zajednicama.

Dodik u svom kabinetu ima angažovana i dva savjetnika za medije i to Peru Simića i Biljanu Bokić.

Poređenja radi, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića savjetuje ukupno šest osoba. Još manje savjetnika ima član Predsjedništva BiH iz RS-a Mladen Ivanić kojeg savjetuju dvije osobe. Jednog savjetnika više, odnosno tri, ima član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.