Komora za trgovinu i industriju ima ozbiljne planove – Kuvajt poziva bh. firme na saradnju

Komora za trgovinu i industriju ima ozbiljne planove – Kuvajt poziva bh. firme na saradnju

Kuvajtska komora za trgovinu i industriju pozvala je kompanije iz Bosne i Hercegovine na saradnju, ističući da bh. i kuvajtske firme moraju konačno početi zajedno raditi.

Slobodno tržište

Hamad el-Omar, zamjenik generalnog direktora Komore, u razgovoru s grupom bh. novinara, koji borave u studijskoj posjeti toj prijateljskoj zemlji, istakao je da s Vanjskotrgovinskom komorom (VKT) BiH imaju protokol potpisan još 2004. godine te da su do sada ostvarili nekoliko susreta.

– Imamo dobre odnose, ali oni trebaju biti još jači. BiH i kuvajtske kompanije trebaju raditi zajedno, bilo na području Kuvajta ili na području BiH. Kuvajt je slobodno i otvoreno tržište. U Kuvajtu se malo proizvodi, pa smo raspoloženi za partnersko djelovanje i sa bh. firmama, poput saradnje s firmama iz cijelog svijeta – kazao je El-Omar.

Dodao je da Kuvajt žudi za saradnjom sa BiH, ali da interes i želje moraju biti obostrani.

Veliki sajam

Navode da bh. firme za sada nisu najavile posjetu i istakle interes, ali da još nije kasno za prijavu. Kako saznajemo, Ambasada BiH u Kuvajtu uputila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH obavijest o sajmu, pa se zainteresirani mogu obratiti VKTBiH.

– To je prilika za razmjenu informacija i razmjenu poslova – zaključio je predstavnik Kuvajtske komore za trgovinu i industriju.
Kako do posla

Također, objašnjavaju u Komori, oni imaju odlično urađenu internetsku stranicu na kojoj se može naći baza podataka o čak 40.000 kuvajtskih kompanija, kao i kontakti tih privrednih subjekata.

– Na stranici je moguće dati i ponudu svoje kompanije za biznis i partnerstvo, što će vrlo brzo biti dalje plasirano – objasnio je El-Omar.

Autor: F. VELE

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.