Biološki otac Mahira Rakovca prvi put u javnosti: Moj sin se ubio na godišnjicu mog razvoda s Alisom

Biološki otac Mahira Rakovca prvi put u javnosti: Moj sin se ubio na godišnjicu mog razvoda s Alisom

Muhamed Rakovac, biološki otac tragično stradalog Mahira Rakovca, večeras je prvi put javno govorio o smrti svog sina. On je kazao kako vršnjačko nasilje treba istražiti, ali da misli kako to nije razlog zbog kojeg se ubio njegov sin.

Rakovac je gostujući na Face televiziji rekao da nije vidio modrice na djetetu koje je svaki raspust, vjerske i državne praznike provodilo s njim u Tuzli.

On je kazao kako ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem, ističući kako je očito riječ o nebrizi ako je već majka primijetila modrice, a na njih nije reagovala.

“Meni nije satisfakcija ako neko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak neko ga je psihički pogurao na to”, kazao je Rakovac,

Rakovac je rekao i da se njegov sin ubio na dan godišnjice razvoda njega i Alise.

“Presuda za razvod braka bila je 14. decembra 2011. godine, a kobni dan za Mahira i mene bio je 14. decembar 2015. godine. To je moglo biti smišljeno”, kazao je Rakovac.

Iznio je i podatak da dječak nije tragičnog decembarskog dana zapalio samo knjige kako su pisali mediji u BiH već i fotografije koje je iznio iz kuće.

“Zašto nema toga u javnosti? Koja je poruka toga? Koja je poruka datuma na koji je to Mahir učinio? Zašto je to uradio 14. decembra?”, pitao je Mahirov otac.

On je kazao i da se na dan dženaze pojavio čovjek u 40 godinama koji se predstavio kao otac Mahirovog prijatelja, a koji je tražio da se zajedno s tijelom ukopa i dnevnik u kojem su se nalazile sve tajne Mahira i njegovog sina.

“Na kraju se ispostavilo da to nije otac tog dječaka. Ni danas ne znam ko je taj čovjek. Neka to utvrdi Tužilaštvo. Pitao sam u Tužilaštvu za Mahirov telefon, s kim je razgovarao zadnjih deset ili mjesec dana, je li telefon vještačen, kakve je poruke Mahir dobijao, s kim je kontaktirao. Nisam dobio informacije”, rekao je Rakovac.

Što se tiče ekshumacije kazao je da ne bi remetio Mahirov mir, ali da je ipak konačna odluka na Tužilaštvu.

Kazao je da mu je sve nelogično, počev od toga da je očuh njegovog djeteta Dubravko Lovrenović izjavljivao da ga je Mahir zvao ocem.

“Znajući Mahira znam da je bio primoran da ga tako zove. Dijete mi je tajilo da je Dubravko s njima od samog početka”, rekao je Rakovac.

U izjavama majke i očuha kaže da ima mnogo kontradiktornosti i nejasnoća.

“Šta je Mahir radio zadnjih osam dana, gdje je provodio vrijeme kada je trebao biti u školi? Mislim da vršnjačko nasilje treba istražiti, ali mislim da to nije razlog. Ima li njegova majka svijesti da iznosi takve stvari”, kazao je Rakovac.

Na kraju je zaključio kako je tragično stradali dječak ličio na njega karakterom ističući kako majka Alisa ima “jake i nepromišljene reakcije”.

Muhamed Rakovac u emisiju je donio Mahirove prve cipele i mliječne zubiće koje i danas čuva.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.