INZKO: SNSD mi je uputio prijetnje smrću i to će riješiti nadležni organi

INZKO: SNSD mi je uputio prijetnje smrću i to će riješiti nadležni organi

Valentin Inzko, visoki predstavnik za BiH, komentirajući prispjeće u Ured visokog predstavnika (OHR) velikog broja razglednica s logom SNSD-a na prednjoj strani, kojima se visoki predstavnik poziva da napusti Bosnu i Hercegovini kazao je za medije da svako ima pravo na svoje mišljenje i da će on to pravo braniti, čak i onda kada su izjave upućene njemu lično.

Krivično djelo

Iz OHR-a su za medije naveli da “neke od ovih razglednica samo izražavaju političke stavove građana koji su ih poslali”.

Nažalost, naveli su iz OHR-a, neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i prijetnje smrću. U vezi s tim, napominju da su prijetnje smrću krivično djelo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima.

– Jasno nam je da je poštarina za sve ove razglednice unaprijed plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju prijetnji smrću, naglasili su iz OHR-a.

Visoki predstavnik je za medije kazao, da pretpostavlja da SNSD-u odgovara da primijeni taktiku preusmjeravanja frustracija građana nezadovoljnih trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na njega lično, ali u tome neće uspjeti.

Jeftini trikovi

– Građani u Republici Srpskoj su itekako svjesni ko je odgovoran za situaciju u Republici Srpskoj nakon desetogodišnje vladavine SNSD-a, rekao je Inzko.

Sa više od 135.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj i hiljadama porodica koje žive u siromaštvu, SNSD je pokazao, naveo je OHR, kako nema osjećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani Republike Srpske kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj, umjesto da je te novce iskoristio kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo saradnju i ljubav, poručio je visoki predstavnik.

Avaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.