Provokativne čestitke SNSD-a povodom Dana RS-a stigle Ustavnom sudu BiH i OHR-u

Provokativne čestitke SNSD-a povodom Dana RS-a stigle Ustavnom sudu BiH i OHR-u

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i sudije Ustavnog suda BiH primili su provokativne čestitike članova SNSD-a povodom Dana Republike Srpske.

Mladi SNSD-a su nekoliko dana prije proslave 9. januara – Dana RS pokrenuli akciju “Srpska i dalje slavi”, kojom su poručili sudijama Ustavnog suda BiH i visokom predstavniku da idu kući.

Stanovnici manjeg bh. entiteta su mogli preuzeti razglednice na štandovima koji su 8. januara bili postavljeni u 30 općina širom RS-a, a kojima su Inzku i sudijama poželjeli sretan Dan Republike Srpske.

Iz Pošta Republike Srpske jučer je Nezavisnim novinama potvrđeno da je skoro 10.000 razglednica sa porukom “Idite kući” stiglo na adrese OHR-a i Ustavnog suda BiH.

Podsjećamo, krajem novembra prošle godine Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim Dan RS-a te odlučio da Narodna skupština RS-a treba u roku od šest mjeseci usaglasiti sporni član Zakona o praznicima Republike Srpske sa Ustavom BiH.

Srpski zvaničnici u RS-u su potom u zajedničkoj izjavi naveli da će se 9. januar u tom bh. entitetu i dalje slaviti kao Dan Republike.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.