Ljubljana: Svinjske glave i krv na gradilištu Islamskog kulturnog centra

Ljubljana: Svinjske glave i krv na gradilištu Islamskog kulturnog centra

U noći sa utorka na srijedu, 13. januara, nepoznata lica su bacila na Islamski kulturni centar u izgradnji u Ljubljani svinjske glave i staklene posude pune krvi.

 

U noći sa utorka na srijedu, 13. januara, nepoznate osobe su bacile na Islamski kulturni centar u izgradnji u Ljubljani svinjske glave i staklene posude pune krvi, javlja Anadolu Agency.

Ovo su prvi primijetili radnici koji su danas u jutarnjim satima počeli sa radom. Odmah su obavijestili odgovornog vođu gradilišta i predstavnike Islamske zajednice u Republici Sloveniji. Obaviještena je policija koja je obavila uviđaj i izvela sve potrebne postupke.

“U Islamskoj zajednici ovaj napad razumijemo kao napad iz mržnje na manjinsku zajednicu”, navodi se u saopćenju Islamske zajednice Slovenije povodom ovog, kako je navedeno, “gnusnog” čina.

Islamska zajednica Slovenije u saopćenju je oštro kritizirala pojedine medije u Sloveniji, koji “konstantno huškaju protiv džamije i pozivaju da se gradnja zaustavi”, prozvavši jedan od takvih medija.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.