Tarik Redžić najbolji sportista Prijedora: Voli Đokovića, uzor mu Nadal

Tarik Redžić najbolji sportista Prijedora: Voli Đokovića, uzor mu Nadal

Do desete godine bio je ubjedljivo najbolji u BiH. Nije izgubio čak ni jedan meč, navodi Tarikov otac Adam.

Uprkos svim poteškoćama i ne tako dobrim uslovima za treniranje, 20-godišnji teniser Tarik Redžić, član Teniskog Kluba “Dr. Mladen Stojanović“ u Prijedoru, ponio je titulu najperspektivnijeg mladog sportiste Prijedora za 2015. godinu.

– Drago mi je što su me proglasili najperspektivnijim sportistom. Od malih nogu igram tenis, a želja mi je da jednog dana zaigram za BiH, da se nađem među najboljim teniserima svijeta i osvojim Wimbledon – govori Tarik.

Tarik je uz starijeg brata Mirzu počeo trenirati tenis. Bilo mu je samo šest godina. U svojoj kategoriji nastupao je na brojnim turnirima u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji. Kako nam govori Tarikov otac Adam, do desete godine bio je ubjedljivo najbolji u BiH. Nije izgubio čak ni jedan meč. Ove godine osvojio je četiri turnira.

Adam ističe da su uslovi za trening za djecu manjeg uzrasta u Prijedoru dobri, ali budući da Tarik ima želju da se profesionalno bavi ovim sportom, počeli su da ozbiljnije razmišljaju o njegovoj profesionalnoj karijeri. Međutim, to nije nimalo lahko. Tarikov otac ne radi. Imao je pekaru koju je zatvorio, a svako putovanje na turnir iziskuje velike troškove. Sponzora, za mlade tenisere, nema.

– Sport kao sport je jako skup. Opremu kupujemo sami, a i putovanja na turnire finansiramo sami. Za međunarodne turnire mu trebaju jači treneri. Sve to jako puno košta – govori nam Adam.

Ovaj talentirani Prijedorčanin voli Đokovića, ali najveći teniski uzor mu je Rafael Nadal iz Španije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.