Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”

Oslobodite telefon od ovih pet najvećih “žderača baterije”

Pametni telefoni brzo mogu postati konzumirani brojnim nepotrebnima aplikacijama koje ne samo da zauzimaju prostor za pohranu podataka, već utječu i na performanse telefona, kao i na vijek baterije, piše Androidpit.

 Što je previše, previše je – vrijeme je za čišćenje pametnog telefona. Osim ovih pet “žderača baterije” uklonite i one za koje ste primijetili da ih ne koristite.

Facebook

Ova aplikacija troši bateriju više nego bilo koja druga, a ne ispunjava funkciju. Naime, umjesto aplikacije Facebook, dovoljno je koristiti boomark koji će stajati na vašem početnom ekranu i otvoriti vaš profil unutar internetskog preglednika.

Google može resetirati 75 posto svih Android uređaja

Bilo koja aplikacija za vremensku prognozu

Ove su aplikacije pri samom vrhu kada je riječ o “cijeđenju” baterije, zato što konstantno ažuriraju podatke. Umjesto widgeta za prikaz vremenske prognoze i aplikacije za vremensku prognozu bolje je koristiti glasovnu “OK, Google” opciju.

AntiVirus Security ili bilo koja druga antivirus aplikacija

Ako aplikacije preuzimate sa sigurnih adresa, odnosno Google Play trgovina, telefon vam je siguran od virusa i time su antivirus aplikacije potpuno besmislene. Prije će vam ukrasti telefon, nego ga napasti “iznutra”, navodi ovaj portal, dodajući da je Google prilično okretan kada je u pitanju borba protiv virusa u njihovim virtualnim trgovinama aplikacija.

Clean Master ili bilo koja druga aplikacija za čišćenje nepotrebnih datoteka

Aplikacije ovog tipa uglavnom brišu nepotrebne datoteke i tako poboljšavaju performanse telefona, ali nisu dovoljno efikasne da biste im omogućili “čitavu” aplikaciju. Naime, to možete riješiti vrlo brzo sami, brisanjem sačuvanog cachea – Settings > Storage > kliknite na Cached data > OK.

Ova aplikacija, naime, troši puno baterije, između ostaloga i zbog reklama.

Internetski preglednik koji dolazi s telefonom

U Google Play trgovini moguće je preuzeti bolji i sigurniji browser od Google Chromea koji je originalno došao na vašem smartphoneu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.