Tinejdžerima zabraniti društvene mreže!

Tinejdžerima zabraniti društvene mreže!

Fejsbuk i mnogi drugi sajtovi mogli bi da se zaključaju za decu mlađu od 16 godina koja nemaju dozvolu roditelja ili staraoca za njihovo korišćenje. Deci mlađoj od 13 godina već je zabranjeno korišćenje ovih sajtova, ali prema nacrtu novog zakona EU ova granica bi trebalo da se podigne.

Prema predloženom amandmanu, sajtovi kao što su Fejsbuk, “WhatsApp” i Snepčet ne bi bili dostupni onima koji imaju manje od 16 godina, osim ako nemaju dozvolu roditelja za njihovo korišćenje.

Iako je ova inicijativa podigla veliku buru i dovela na ideju za peticiju, nova pravila će zapravo samo biti proširenje već postojećih.

Mnogi koji učestvuju u kampanji protiv ovog pravila smatraju da će njegovim prihvatanjem deca biti još ranjivija. Ograničavajući količinu informacija i prilika koje tinejdžeri imaju na internetu, deca bi mogla da propuste bitne informacije, tvrde protivnici pravila.

Stranice koje skladište korisničke podatke, kao što su društvene mreže, već ograničavaju decu prilikom korišćenja. Većina sajtova zahteva da korisnici imaju ne manje od 13 godina, iako veliki broj njih nema način za proveru godina svojih korisnika.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.