Banja Luka: Obezbjeđenje grubo iznijelo Ranku Mišić sa sjednice NSRS

Banja Luka: Obezbjeđenje grubo iznijelo Ranku Mišić sa sjednice NSRS

Nakon što je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić naredio da se iz skupštinske sale udalji predsjednica Saveza sindikata Srpske Ranka Mišić, skupštinsko obezbjeđenje je to i učinilo, javlja BNTV, prenosi Patria.

Ranku Mišić su iznijeli na rukama iz skupštinske sale, a, kako je rekla, to je urađeno na najgrublji način.

Mišić kaže da je počela da govori s mjesta, negodujući zbog najave početka rasprave o novom zakonu o radu, ali da ju je „obezbjeđenje vuklo po podu, guralo i izbacilo iz zgrade Skupštine“.

– Ovo nije put demokratije, već porobljavanja –  rekla je Mišić.

Kaže da joj je zabranjen ulazak u parlament, ali da će i ona i radnici ostati i dalje ispred zgrade najvišeg zakonodavnog doma.

Novinarima se i obratila ispred parlamenta, gdje iza kordona policije i dalje protestvuje jedan broj članova sindikata i radnika nezadovoljnih predloženim zakonom o radu.

Mišić je izrazila nezadovoljstvo izjavom premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović “da ovo nisu radnički protesti već je na sceni rušenje institucija Srpske”, navodeći da to nije tačno.

Zbog izbacivanja Ranke Mišić iz skupštinske sale, opozicija je napustila zasjedanje.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić je rekao za BN TV da se opozicija ne planira vraćati u skupštinsku salu na nastavak Sjednice o zakonu o radu.

Nešto prije napuštanja zasjedanja, Dragan Čavić tokom svoga obraćanja kazao je da se kompletna Vlada treba mijenjati, prvo premijerka, pa nakon toga i svi ostali, a Vukota Govedarica je zatražio od Nenada Stevandića da nakon usvajanja zakona podnese ostavku.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić pozvala je radnike, koji su protestvovali ispred zgrade Narodne skupštine Srpske, da se raziđu, što su oni i uradili.

Ispred zgrade parlamenta, u kojem je bez prisustva opozicije, počela rasprava o novom zakonu o radu, ostala je samo Mišićeva i predsjednici granskih sindikata.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.