Dokazi protiv Krkića koji se tereti za dvostruko ubistvo u Trnopolju po navodima njegove odbrane nezakoniti

Dokazi protiv Krkića koji se tereti za dvostruko ubistvo u Trnopolju po navodima njegove odbrane nezakoniti

Dokazi protiv Zikrije Krkića (42), koji je optužen za ubistva Muharema Balića i Almira Redžića u Trnopolju kod Prijedora, prikupljani su nezakonito, tvrdi njegova odbrana.

Advokat Jasminka Jovišević juče je u banjalučkom Okružnom sudu u sudski spis uložila nekoliko materijalnih dokaza kojima, kako kaže, potkrepljuje svoje tvrdnje. Ona je istakla da je tužilaštvo u slučaju “Krkić” propustilo da izvede pojedine dokaze koji su, kako je rekla, bitni za utvrđivanje potpune istine.

– Danas ne znamo gdje su zrna koja su pronađena na mjestu ubistva, kao ni zrna izvađena iz tijela ubijenih. Takođe nema čaure koja je nađena kod Irfana Redžića, a koja nije nađena tokom istrage. Sve to ukazuje da nema dokaza protiv Krkića – kazala je Joviševićeva obrazlažući dokaze odbrane.

Ona je juče, između ostalih, u spis uložila i optužnicu protiv ubijenog Redžića, koja ga je teretila za trgovinu drogom, kao i rješenje o obustavi istrage. Uložila je i presudu kojom je svjedok u ovom slučaju Irfan Redžić, u čijoj kafani je počinjeno ubistvo, osuđen na novčanu kaznu od 600 maraka zbog držanja oružja.

Suđenje Krkiću bi trebalo da bude završeno na narednom pretresu 4. septembra kada je najavljeno izvođenje završnih riječi optužbe i odbrane.

Optužnica Krkića tereti da je 28. jula prošle godine, pola časa prije ponoći, u ugostiteljskom objektu “San” u Trnopolju ubio Balića i Redžića iz Prijedora. U njih je ispalio više od deset metaka iz automatske puške. Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu. Krkić je u Trnopolju poznat po tome što je dovođen u vezu sa vehabijskim pokretom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.